Осветлување

PHILIPS како светски лидер во иновациите во областа на автомобилското осветлување ги прифати и спремно одговори на овие предизвици:

-Дали навистина пар сијалици за фар можат да имаат влијание врз намалувањето на потрошувачката на гориво,без да има било какви промени врз квалитетот на осветлувањето?

ОДГОВОРОТ Е ДА,А РЕШЕНИЕТО Е ВО СИЈАЛИЦИТЕ ECOVISION.ЗАШТЕДЕТЕ ЕНЕРГИЈА И ГОРИВО

ECO VISION сијалиците трошат и до 20% помалку енергија од стандардните сијалици.Всушност,за времетраењето на нивниот работен век,само еден пар од ECO VISION сијалиците можат да ви заштедат и до 14 литри гориво! Тоа значи дека можете да возите подолго во просек дури 200км повеке со иста потрошувачка на гориво.ЗАШТЕДЕТЕ ПАРИ

ECO VISION сијалиците не само што ги намалуваат трошоците за гориво,исто така ви ги намалуваат и издатоците за промена на сијалиците.Еден пар од ECO VISION има работен век за околу 50 000км или два пати повеке од стандардните сијалици,односно би ги заменувале два пати поретко од обично,а со тоа заштедувате до 15% само користејки ECO VISION наместо обични сијалици.СОЧУВАЈТЕ ЈА ПЛАНЕТАТА

За времетраењето на работниот век на еден пар ECO VISION сијалиците можат да го намалат до 36кг испарувањето на CO2 од вашето возило.Доколку сите возачи во светот би користеле ECO VISION сијалици испарувањето на CO2 би се намалило за 6 милиони тони. За да помине 100км вашето возило треба да произведе 100W енергија за да работат сијалиците. За да се создаде оваа енергија треба да се потрошат 0.13 литри гориво кое генерира испуштање на 328 грама CO2.
Автологистика - Вулко - Брз сервис
Тел: 078-33-30-33
Тел: 046-26-55-28
avtologistika.mk@gmail.com
ул. Абас Емин 33
Работно време: 08:00 - 17:00