Понуда на зимски гуми
КОГА ТЕМПЕРАТУРАТА ЌЕ ПАДНЕ ПОД 7°C, ПОСЕТЕТЕ ГО СВОЈОТ ВУЛКАНИЗЕР

Во текот на зимските месеци временските прилики, а со самото тоа и услови на патот значително се менуваат. Поради обилните дождови и ниските температури патиштата можат да станат лизгави, па дури и заледени дури и пред и да очекуваме такви појави. Неочекуваниот снег може да предизвика потполно неочекувани услови на патот: за само неколку секунди од сувиот пат може да се претвори во лизгав и заледен. Во индустријата на гуми многу се почитува “правилото на седум степени”, кое препорачува премин на зимски пневматици кога надворешната температура ке падне под 7°C, па тоа е одличен показател кога треба да се заменат летните со зимски пневматици. Шарите на летните гуми на температура под 7°C стврднуваат. Тоа прдизвикува послаба тракција на гумите со подлогата, што резултира со значително подолг пат на кочење на возилото. За разлика од летните уми, шарите на зимските гумие помек и овозможува подобар контакт со подлогата при пониски температури. Покрај слојот со помеки шари во споредба со летните гуми, зимските гуми имаат:

-помала површина на шарки
-поголем број на ламели – вдлабнатини на газечкиот слој
-посебна смеса со додаток на силикат од поновата генерација, кој овозможува подобро прилепување на влажен пат и помaл отпор при движење, што има влијание и на потрошувачката на гориво.GOODYEAR ULTRAGRIP8 PERFORMANCEОваа високо издржлива зимска гума се гордее со технологијата Goodyear 3D Bis. Зимските услови на патиштата за многу возачи претставуваат ноќна мора. Меѓутоа, Goodyear направи нова, високо издржлива гума со одлични возни својства на снег и мраз и секако на влажни површини. Оваа високо издржлива гума на Goodyear Ultra Grip 8 Performance, е сплет на 3 технологии на ламели, вклучувајки ја технологијата 3DBis Technology ®, поголема контактна површина со патот поради што гумата има 6% поголемо влијание при кочењето на снег и одлично се прилепува на заснежена и замрзната површина. Исто така е многу поотпорна на аквапланинг (хидропланинг). Некои од својствата на Goodyear Ultra Grip 8 Performance: Три типа на канали распоредени по површината, постигнуваат одлична рамнотежа помеѓу издржливоста на снег и крутоста на гумата – резултатот е одлични својства за управување. Поради назабениот облик, гумата полесно се вдлабнува во снег, а во текот на кочењето делува буквално како чистачи за снег – подобро прилепуваат и кочат на снег. Направена со најсовремена технологија на мешање на различни силикони, постигната е бараната крутост во широк спектар на температури и сочувана е еластичноста на гумата и кај најниските температури. Сето тоа резултира со одлични управувачки својства и кочење на снег и мраз. Насочениот дезен на хидродинамички канали отворени кон работ на пневматикот го олеснуваат распрскувањето на водата. Во текот на тркалањето, гумата ја потиснува водата под контактната површина, со што се постигнува поголема отпорност кон аквапланингот и поголема издржливост на лапавица. Слојот CoolCushion го смалува загревањето и овозможува помал отпор при движење.

GOODYEAR ULTRAGRIP 8Зимата за повеќето возачи е тежок период: температурите нагло паѓаат и состојбата на патиштата можат нагло да се сменат. Од снегот се создава лапавица, влажите патишта замрзнуваат, а сувите стануваат влажни. Во такви непредвидливи услови зимските гуми во голема мерка придонесуваат за поголема сигурност на патот. Новата Goodyear Ultra Grip 8 е прва гума со насочен дезен на каналите и со патентирана технологија 3D-BIS Technology (Block Interlocking System) по целата должина на слојот со кој гумата гази по патот. Овозможува подобро лепење на патот, пократок пат на сопирање и поголема управливост. Во некои ситуации, еден метар пократок пат на кочење може да биде од пресудно значење. Тестовите на германскиот институт за тестирање и сертифицирање TÜV SÜD Automotive покажуваат дека Goodyear Ultra Grip 8 има:
•3% пократок пат на кочење на снег*
•5% подобро прилегнување на снег*
•16% поголема отпорност на аквапланинг на пат со кривини*
* Тестирања со просечна издржливост споредбено со двете главни конкурентки гуми, направено од TÜV SÜD Automotive; димензија на гуми 205/55R16 91H; возило Golf VI; локација Ivalo (FIN), izvještaj br. 76244609

Некои од својствата на овие многу кратно наградувани гуми се:
•Прва усмерена гума со технологија 3D-BIS, која овозможува сите елементи на блокот се меќусебно цврсто поврзани и со тоа ја задржуваат крутоста на слојот со кој гумата гази по површината. Така се постигнува поголемо прилепување за патот и пократок пат на запирање на снег и мраз, подобра управливост и кочење на суви и влажни патишта. •Новата генерација на зимската мешавина на слојот со кој гумата гази по патот овозможува подобар пренос на енергијата во текотна кочењето на влажни патишта, ја чува еластичноста на гумита и на ниски темпратури, подобро врзување на полимерните врски и честички на силиконот. Така се постигнува одлични прилепување на патот и управливост на снег и мраз, исклучителни прилепување на суви и влажни патишта, повеќе поминати километри и помалку потрошено гориво. •Поголемата контактна површина овозможува оптимална распределба на притисокот. Така се постигнува оптимална километража, подобро однесување при кочење и поголема контрола на воланот на лизгава површина. Истовремено се постигнува поголема отпорност кон акваплнинг. •V-дезенот на новата генерација има V-канали кои како гасеници се вдлабнуваат во снег и лапавица, што овозможуваат многу рабови кои прилегнуваат на површината. Дезенот е со двојни V-канали, каде едните ја истискуваат водата, а другите служат да се вдлабнат во снегот. Ваква конструкција овозможува одлично припојување и управливост во сите зимски ситуации од суви или мокри површини до снежни лапавици, снег и мраз. Можноста за аквапланинг е помала, а поголемо е страничното припојување на мокра и заснежена површина.


DUNLOP SP WINTER SPORT 4DПобедничката на бројни тестови, нашата проверена технологија отвара врата на нова дмензија. DUNLOP SP WinterSport 4D со нов 4D систем на канали овозможува подобар распоред на притисокот на допирната површина со патот, поголема управливост во возењето по снег и подобро прилепување во кривини.
Кај новата технологија со 3D канали додадовме уште еден попречен канал и со тоа постигнавме дополнително прилепување. Со таква комбинација на површината се создава независен микроблок кој овозможува подобар распоред на притисокот во допирот со патот па и управливоста во возењето по снег е уште подобра, а исто така и прилепувањето во кривини.
За да може гуамата да добро да се покаже на патот, Dunlop замислил комбинација на насочен дезен на канали и динамична комбинација на нагазниот слој со тенденција за брзо и поделеотворно распрскување на водата без создавање на вртлози во каналите.
Изборот и составот на гумата прилагодени се така да, издржливоста на гумата во снег и на влажен пат е што поголема, а воедно сеуште дозволува подобрувања на подрачјето на отпорот при движење кои воедно носат и заштеда на гориво.


DUNLOP SP WINTER RESPONSE 2Гумите Dunlot SP Winter Response 2, овозможуваат врвно кочење и управливост на возилата во сите зимски прилики, за да можете да возте со полна самодовера.
Врвната гума Dunlot SP Winter Response 2, овозможува подобро прилепување, контрола над возилото и инзворедно реагирање на патот во сите зимски услови.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ГУМИТЕ DUNLOP SP WINTER RESPONSE 2:

•Канали под агол од 45 степени на рамниот дел. Распоредот на каналите под агол на рамниот дел на гумата придонесува за подобар распоред на центрифугалната сила, што овозможува подобро прилепување на патот при свиоци на замрзната површина и снег.
•Поставувањето на средниот блок во спротивен правец овозможува да се фати и задржи снегот во гумата, што ја зголемува контактната површина на средишниот дел од гумата и со тоа го насочува прилепувањето на гумата нанапред со што се постигнува подобро прилепување и кочење на снег.
•Категорија B по ЕУ стандарди за гуми, за прилепување на влажна површина. Поголемиот број на канали овозможува рабовите на гумата повеќе да се прилепуваат на патот, што овозможува значително подобро кочење и подобра управливос на влажна површина.
•Искористување на горивото. Конструкцијата ја намалува деформацијата на трупот, а тоа значи дека отпорот при движење е помал. Мазниот дел на горниот страничен и раменски дел овозможуваат полесно движење долж гумата и така онамалуваат отпорот од воздухот.


FULDA CRISTALL CONTROL HPНова, многу издржлива зимска гума за автообили од средната и високата класа.
ЗИМСКА ИЗДРЖЛИВОСТ:
Технологијата Snow Catcher создава мрежа на меѓусебно преплетени канали во кои се задржува снегот
ВИСОКА УПРАВЛИВСТ НА ВОЗИЛОТО:
Голема издржливост на конструкцијата на гумата. Со помош на добро избрани елементи, конструкцијата на гумата добро ја пренесува силата од бандажите на патот.
ОДЛИЧНА ИЗДРЖЛИВОСТ НАВЛАЖНИ ПАТИШТА И ВО ЗИМА
Гумата е произведена од смеса за ниски температури комплетно силиконска. Посебно избраните полимери не се вкрутуваат на ниски температури.FULDA CRISTALL MONTERO 3Надградба на гумата Montero 2 со комплетно новата технологија Snow Cather.
ЗИМСКА ИЗДРЖЛИВОСТ:
Технологијата Snow Catcher создава мрежа на меѓусебно преплетени канали во кои се задржува снегот
ОПТИМАЛНА РАМНОТЕЖА:
Оваа гума остварува комплетна рамнотежа помеѓу возните својства – во зима, по мокри и суви патшта. Со примена на технологијата Bubble Balde, се зголемува цврстината на блоковите.
ВРВНА ИЗДРЖЛИВОСТ НА НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ:
Помалата крутост на ниски температури се постигнува со примената на технологијата Low Temp Compound.

SAVA ESKIMO S3+Sava Eskimo s3+ е современа зимска гума за автомобили која ја направивме за да можете да патувате сигурно и во тешки временски услови. Со напредна технологија со поголем примес на силикон во усовшена полимерна мешавина, ја намаливме крутоста на ниски темпаратури, па затоа на влажни и заснежени патишта гумата постигнува исклучително добри резултати. За одлично прилепување на влажен пат во зимски услови одговорна е напреднатата мешавина на нагазниот слој од силикон и смола кои добро се прилепуваат за влажна површинаи овозможуваат подобар на енергијата на ниски температури. Симполот со снегулка на страната од гумата, е гаранција дека гумата ги задоволува стандардите кои се вреднуваат во индустријата за гуми. Тоа што го додадовме знакот +, имавме многу добра причина.

ИНЗОНРЕДНА ИЗДРЖЛИВОСТ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ:
•Усовршена полимерна мешавина која при пониски температури е помаку крута.
•Напредна мешавина на нагазниот слој на база на силикон.
•Зимски дезен на нагазниот слој со густо распоредени канали.
Одлично кочење на влажен пат
•Лепливата смола која добро се лепи на влажна површина овозмошува подобар пренос на енергијата на ниски температури
•Напредна мешавина на нагазниот слој на основа на силикон
•Зимски дезен на нагазниот слој со бројни ивици кои се прилепуваат на патот
Отпорност кон аквапланинг на влажен пат и пат покриен со снежна лапавица
•Насочен дезен на нагазниот слој
•3 широки и длабоки надолжни канали
•Попречни канали
Поголем број на прејдени километри
•Облик на нагазниот слој со поголем радиус
•Оптимална мешавина на нагазниот слој


SAVA ESKIMO SUV
Новата гума Sava Eskimo SUV е издржлива зимска гума која е посебно осмислена за возилата SUV. Зимскиот дезен на нагазниот слој со бројни рабови ја оптимизираат лонгитудиналната и латералната крутост на нагазниот слој, со што се овозможува инзвонредно однесување на гумата особено на снежни и замрзнати патишта. Смесата од полн силикон гарантира одлично прилепување на влажен пат, а насочениот дезен на нагазнио слој го овозможува максималното распрскување на водата и лапавицата. Симболот на снегулка на страната од гумата гарантира дека Sava Eskimo SUV, ги ги задоволува строгите зимски стандарди за издржливост во индустријата за гуми.

Инзвонредно прилепување на снег и мраз:

•Голема густина на каналите: должина на каналите 38 m
•Мрежа на меќусебно испреплетени канали
•Оптимизирана лонгитудинална и латерална крутост на нагазниот слој

Инзвонредно прилепување нна влажна површина:

•Смеса на нагазниот слој со полн силикон
•Насочен дезен

Широк радијален дезен

Голем број на изминати километри:
•Од нето до бруто дури 68%
•Оптимизирана длабочина на дезенот

Мала бучава при возење

•Оптимизиран распоред на промената
•Подобрен облик на контактната површинаПРAВИЛНО СКЛАДИРАЊЕ НА ПНЕВМАТИЦИТЕ

При промената на зимските пневматици, исклучително важно е летните пневматици да се складираат на правилен начин до нивната промена на пролет. Vulco сервисите со клопот на своите улуги нудат и складирање, чистење и прелед на пневматиците.
Пневматиците е потребно да се складираат на ладно, суво и темно место каде нема да бидат во контакт со масла и маснотии, бензин или други лубриканти. Пневматиците монтирани на бандажите најдобро е да се складираат во лежечка положба, додека пневматиците без бандажи, се препорачува да се складираат во исправена положба.
Автологистика - Вулко - Брз сервис
Тел: 078-33-30-33
Тел: 046-26-55-28
avtologistika.mk@gmail.com
ул. Абас Емин 33
Работно време: 08:00 - 17:00