Понуда на летни гуми

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

Новиот пневматик Eagle F1 Asymmetric2 ја носи најновата технологија на активно кочење (ActiveBreaking Technology). Заслугата е во иновативниот концепт со тродимензионални блокови во газечкиот слој на гумата, кои ја зголемуваат контактната површина со асвалтот при кочење.Тоа овозможува значително пократок пат на кочење на сув и влажен коловоз. Резултатите на тестовите кои се направени во иновативниот центар на Goodyear во Луксембург,покажаа исклучителни карактеристики: 16% помал отпор при ротирање 4% пократок пат при кочење на влажен пат 3% пократок пат при кочење на сув пат

Goodyear EfficientGrip SUV

Новиот пневматик EfficientGrip SUV ја одликува новата технологија на Goodyear - FuelSaving,намалена потрошувачка на гориво,намалена емисија на CO2 и тивка вожња. Смеса на газечкиот слој со функционален полимер, 3D ламели на рамниот дел на пневматикот, голема цврстина на дезенот на газечкиот слој, смеса на газечкиот слој со леплива смола, мала тежина на пневматикот и голема цврстина на страничниот дел од газечкиот слој на гумата и тоа све обезбедува голема помината километража без при тоа да изгуби дел од останатите перформанси, како што е кочењето на сув и влажен пат,прецизно управување...

Dunlop SP QuattroMaxx

СУВ возилата располагаат со снажни мотори и сета таа снага заедно со фактот дека тежиштето на возилото е повисоко отколку кај останатите возила претставува огромен предизвик за произведувачите на пневматици. Параметрите за издржливост на пневматиците за СУВ возилата се многу високи. Новиот пневматик SP QuattroMaxx ви го претставува најновото технолошко достигнување. Кратките влакна DuPont кевлар го прават боцниот дел крут, што овозможува подобро реагирање и прецизна вожња. Смесата од два слоја на силикон ви обезбедува помало абење и воедно издржливост на пневматикот при кочење и забрзување на сув и влажен пат поради што подобро прилепува сува и влажна подлога. SP QuattroMaxx е првиот пневматик дизајниран лично од Pininfarina што го истакнува неговиот водечка положба на маркетот.

Fulda EcoControl HP

Нов пневматик наменет за возилата од средна и висока класа.Карактеристики кои го одликуваат се: Краток пат на кочење на сува подлога, голема моќ на кочење на влажна подлога,голема помината километража, урамнотежени карактеристики на пневматикот-аквапланинг, управување....

Fulda SportControl

Fulda SportControl нов летен пневматик со голема издржливост. Се одликува со многу добро управување на влажна подлога и намалена потрошувачка на гориво. Мешавината од силикон на газешкиот слој на гумата осигурува одлично прилепување на пневматикот со влажна подлога. Водата ја абсорбира а потоа квалитетно ја истиснува. Помала потрошувачка на гориво благодарејќи на новата технологија на мешавина со помала тежина и избор на адекватна конструкција која ствара помал отпор при ротација. Одлишната конструкција и дезенот на газечкиот слој овозможува рамномерно трошење и многу поминати километри, удобно возење и намалена бучава.

Sava intesa uhp

Врвна издржливост која ви пружа одлично управување на сув и влажен пат, намалена потрошувачка на гориво. Со своите широки ребра во средина, крути блокови и широка контактна површина која овозможува рамномерен распоред на притисокот во пневматикот ви овозможува прецизно управување и во најоштрите свиоци. Пневматикот Sava intesa uhp има лесна конструкција и каркас од материјал кој дава мал отпор при ротирање.

Sava intesa suv

Издржлив летен пневматик за современи СУВ возила како што се VW Touareg, Kia Sorento, Volvo XC 90 и бројни други модели. Овај пневматик има широко средишно ребро. крути блокови и широка контактна површина која овозможува рамномерно распределување на притисокот по коловозот.Дизајнирана да се справува со најоштри свиоци и најтешките форми на аквапланинг. Со овај пневматик може да се помине завиден број на киломтери.

Автологистика - Вулко - Брз сервис
Тел: 078-33-30-33
Тел: 046-26-55-28
avtologistika.mk@gmail.com
ул. Абас Емин 33
Работно време: 08:00 - 17:00